Bereid het lichaam en het spijsverteringssysteem voor op de vakantie – Alle detoxgeheimen

Om op je best naar de vakantie te gaan, dat kan bereid en stimuleer uw spijsverteringsstelsel van vroeger, met lichte maar holistische ontgifting van het lichaam. Het is een geweldige manier om het evenwicht te bewaren en het spijsverteringsstelsel een welverdiende pauze te geven, terwijl het ook de metabolische functie verbetert. Een lichte detox zal je helpen je energieker te voelen, een stralendere huid te krijgen, af te vallen en meer mentale helderheid te krijgen.

De lever, longen, huid, lymfeklieren, darmen en nieren zijn zes van de belangrijkste organen die we ontgiften. Wanneer één orgaan overbelast is, kan dit een negatief effect hebben op de andere, dus een benadering van het hele lichaam is altijd het beste bij het ontgiften.

Effectieve natuurlijke oplossingen

1. Water. Drink voldoende water waaraan een paar druppels citroen zijn toegevoegd. Drink warm of lauw water tussen de maaltijden door (3 uur erna en 15 minuten ervoor).

2. Drink groentebouillon en vers fruit of groentesappen om het spijsverteringskanaal, het bloed en de lymfe te reinigen. Het zijn voedingsmiddelen van alkalische aard en helpen bij de zure toestand die we krijgen bij eetbuien.

3. Drink drankjes (kook ze niet, laat ze een paar minuten in heet water staan).

– Ter stimulering van het spijsverteringsstelsel: salie, anijs, venkelzaad, rozemarijn, tijm, gember

– Bij spijsverteringsproblemen: kamille, munt, dille, kurkuma

4. Zorg ervoor dat de stoelgang is dagelijksten minste een keer.

5. Vermijd dierlijke eiwitten, vetten en noten om urinezuur op een normaal niveau te brengen, evenals bewerkte voedingsmiddelen en tarwe om de alkaliteit in het lichaam te verhogen.

6. Voeg toe aan uw dieet voor ondersteuning van de spijsvertering en ontgiftingvan de nieren en vooral van de lever:

• Kool, broccoli, boerenkool, kool, wilde groenten, taugé, rucola, fenegriek, artisjokken, rapen, rode biet, knoflook, avocado, verse groenten, kruiden (peterselie, dille, venkel, koriander, selderij, calendula, mirte, brandnetel, enz. .).

• Bosbessen (bosvruchten, bijvoorbeeld kumara), appels, granaatappels, grapefruits (vermijden als u medicijnen gebruikt)

• Eieren, vis

• Kurkuma, gember, venkelzaad, kardemom, chili, cayennepeper, komijn

• Chiazaad, lijnzaad

• Miso, Kimchi, Combutsa, Kefir (probiotica voor de darmen)

• Vierge olijfolie met een lage zuurgraad

Probeer bij elke maaltijd een paar ingrediënten te mixen en matchen. denk na over uw maaltijden en hoe deze levervriendelijke voedingsmiddelen kunnen bevatten.

7. Vermijd tussendoortjes. Eet niet als je geen honger hebt. Kauw langzaam en pureer je voedsel, voor een betere spijsvertering. Eet niet als je opgeladen bent… ontspan eerst met een paar ademhalingen of meditatie of zingen etc.

8. Na de maaltijd een lichte beweging (zoals lopen) of activiteit, voordat u naar bed gaat om de bloedsuikerspiegel te verlagen.

9. Vermijd suiker: Minder suiker eten is een geweldige manier om af te vallen, beter te slapen, je humeur in balans te brengen en je huid te verbeteren. Vermijd koolzuurhoudende dranken en suikerhoudende snacks en u zult vrijwel onmiddellijk de resultaten voelen.

10. Minder alcohol en meer water.

11. Zorg voor meer slaap. Tijdens de vakantie kan slaapgebrek ook een probleem zijn. Je hebt het drukker. De immuniteit neemt af naarmate het ontbreekt en het zenuwstelsel verzwakt.

12. Beweeg regelmatig elke dag en wandelen in de natuur.

13. Natuurlijke remedies stimuleren de zelfherstellende mechanismen van het lichaam. Ze stimuleren de werking ervan en herstellen de normale energiestroom in het lichaam. Er zijn specifieke behandelprotocollen voor het activeren/ontgiften van inwendige organen: Bowentechniek, therapeutische buikmassage, reflexologie, acupunctuur.

14. Speciale reinigingstechnieken

• Ricinusolie – verwijdering van gifstoffen uit de lever, obstipatie, gal -3-4 lepels warm ricinusoliekompres, aan de rechterkant van de buik, van de ribben tot aan het bekken. Bovenop plaatsen we een verwarmingskussen gewikkeld in een handdoek en bedekken we onszelf warm liggend gedurende 1/12 – 3 uur (gedurende 3 dagen). Daarna drinken we gedurende 3 dagen elke ochtend vasten 2 theelepels. soep olijfolie en opnieuw gedurende 3 dagen ricinusoliekompressen en opnieuw 3 dagen olijfolie.

• Bad met Epsom-zout of zeezout – Verwijder gifstoffen uit de huid – 10-15 minuten bubbelbad met 1 kg grof zout in warm water.

• Sauna/hammam – Verwijdering van gifstoffen uit de huid

• Ontgiftende zolen – Verwijdering van gifstoffen uit alle organen – We plaatsen ze op de voetzolen, ’s nachts als we nacht na nacht slapen gedurende 2 weken.

• Klysma’s – Verwijdering van gifstoffen uit de darm – 1 dag met olie, 1 dag met kamille-afkooksel, 1 dag met olie (de olie wordt eerst gebruikt voor de bereiding en daarna om de darm gesmeerd te houden).

Laten we het nieuwe jaar verwelkomen met welzijn en lichtheid.

ygeiamou.gr

admin/ author of the article

Ik ben een getalenteerde en creatieve journalist, gespecialiseerd in het schrijven van artikelen. Mijn taak is om verschillende onderwerpen te onderzoeken, interviews af te nemen, gegevens te analyseren en hoogwaardige inhoud te creëren die de aandacht van lezers trekt en hen inspireert tot nadenken en actie

Loading...
Weblog Meppel