De neiging tot angst en depressie is bekend aan de handen

Als we onze wijsvinger en ringvinger vergelijken, kunnen we zien of we last hebben van angst.

Als de wijsvinger langer is dan de ringvinger, is de kans groot dat u goed bent in verbale taken. Als uw wijsvinger korter is dan uw ringvinger, bent u minder vatbaar voor angst.

Deskundigen weten al lang dat volwassenen wier wijsvinger korter is dan hun ringvinger tijdens hun embryonale ontwikkeling werden blootgesteld aan hogere niveaus van testosteron. Het gemeenschappelijke kenmerk is dat testosteronniveaus geassocieerd zijn met hogere capaciteiten om met taken om te gaan. Een voorbeeld hiervan zijn de verschillende ruimtelijke opgaven.

Het blijkt dat vrouwen die het beste scoren op deze tests, zowel prenataal als als volwassenen ook de hoogste testosteronspiegels hebben. Aan de andere kant waren de testosteronniveaus bij degenen met de laagste scores in beide gevallen het laagst.

De effecten van verschillende niveaus van dit hormoon houden daar niet op. De hoeveelheid testosteron tijdens de prenatale ontwikkeling wordt ook in verband gebracht met sommige ziekten. Volgens wetenschappers worden hoge niveaus van testosteron in de beginfase van onze ontwikkeling geassocieerd met een verhoogd risico op ziekten die vaker voorkomen bij mannen, zoals autisme, aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit en het syndroom van Gilles de la Tourette.

Lage niveaus van testosteron tijdens de prenatale ontwikkeling gaan gepaard met een groter risico op het ontwikkelen van aandoeningen die vaker voorkomen bij vrouwen, waaronder angst en depressie.

admin/ author of the article

Ik ben een getalenteerde en creatieve journalist, gespecialiseerd in het schrijven van artikelen. Mijn taak is om verschillende onderwerpen te onderzoeken, interviews af te nemen, gegevens te analyseren en hoogwaardige inhoud te creëren die de aandacht van lezers trekt en hen inspireert tot nadenken en actie

Loading...
Weblog Meppel